سر الكفته المشويه
على الفحم اللذيذه
سر لا يعرفه الا الكبابجي فقط
اصدقائي اناهدرده جايبالكم مفاجاه سر الكفته الجميله اللي بتتعمل عند الكبابجي جيبتيلكو الكبابجي لغايه عندكو بدلا من العزومات المكلفه والتكاليف الكبيره اعرفي السر من هنا كانك عند الكبابجي بالضبط
المقادير
كيلو لحمه مفرومه فرم وش
واحد ليس فرم ناعم
ثم نضع 15% دهن
بتلو – ملعقه صغيرة ملح - ملعقه صغيرة فلفل - بصلة واحده
(بيكينج باودر)
الطريقة
نضع عدد 2 ملعقه برغل فى الماء لمده ساعه و نصف ثم يصفوا من الماء
تماما
نقوم ببشر بصلة
متوسطة و نصفيها تماما من الماء و
نحتفظ بالماء و البشر كل على حده
تتبل الكفته بالملح
و الفلفل و المبشور من البصله فقط
احتفظى بماء البصلة
عند الشوى لتطعيم اللحمه من ماء البصل
نقوم بفرم اللحم
المتبل المفروم مرة اخرى مع البصل و البرغل
يقسم الكيلو و
يوضع على شكل كرات فى الثلاجه لمده 4 ساعات فى طبق او صينيه
ضعى مياه البصل
و عليها معلقه صغيرة من بيكينج باودر
طلعى الكفته من
التلاجه قبل الشوى مباشرة و بعد ذلك تضعي
الكفته في الاسياخ بشكل متناسق ليس بكبير او بصغير
و بعد وضعها
في السيخ بللي يدك بمياه البصل اللى عليها
كربونات
و ده بيجعل اللحمه
تتماسك بسرعه اما تشم النار و بكده يكون السيخ اسمه اتشمع و تقلبى الجنبين حتي تتم
التسويه المضبوطه
و بعدها تقدري
تسويه براحتك بقى بعدا ما تماسك) و بتقومي بتسويه المقدرا كله و تضعي الكفته بعد
التسويه في طبق و
عليه بقدونس و
بالهنا و الشفا
السر::
طبعا كلنا عارفين ان خروجه الكبابجي بتبقي
مكلفه جيبنالكم سر الكبابجي بس طبعا اللحمه الكويسه بيكون عليها عامل +
محسن طعم اسمه
مونوصوديوم أو ملح صينى تشبه
السكر فى شكلها
و موجوده فى كارفور مثلا
الكيلو ب 25 جنيه
مثلا و طبعا ده يفضل عندك مده كبيره و لأنك بتضعي معلقتين فقط على الكيلو
ماحدش يعرف السر
ده غير صنايعية الكباب و الكفته فقط
وبالهنا والشفا