طريقة عمل البط

طريقة عمل البط 


طريقة عمل البط

اخواتي جايبالكم اناهرده موضوع هايل كل الناس طالبينه طريقة عمل البط تعالو نشوف ازاي بطريقة تحفة و حتعجبكم كلكم ان شاء الله و كل عام و انتم بخير






المقادير


البصل المبشور او المقطع خشن ( حسب الرغبه)

ملعقه صغيره كمون  حتي لا يمرر البصل

فلفل + ملح +  زيت

مستكه وحبهان وورق الغار


الطريقه :

 نغسل البطه جيدا من الداخل والخارج ونغسلها بالملح والدقيق والماء

 نضع ماء على النار  لسلق البطه

نضع البصل + الكمون + الفلفل + ملعقه صغيره ملح + الزيت و نخلطهم سويا ونحشى البطة  ثم نبدأ بأستعمال (الخله ونقفل الفتحه

اسفل البطه)

  نتبل البطه من الخارج بالخلطه

 عند غليان الماء نضع البطه  فى الماء  الى ان تستوي

 نضع ورق اللورو فى الماء + الملح ولانكتر الملح الا عند نضوج البطه حتي تستمر فى التسوية

 نضع معطرات الطعام  مثل قشره صغيره من قشر الليمون والزعتر الاخضر والقرنفل والقرفه وهذا الاشياء تربط مع بعضها بخيط او توضع فى شاشه لتسهل عمليه نزعها بعد ذلك و ذلك لا يتم عند عمل الملوخية حتي لا تتغير رائحة الملوخية




 نتأكد من تسوية البطه عندما يتم نغز لحم الورك   بسهولة

 ننزع البطه من الشوربة و نقسم الشوربه للارز وجزء للشوربه ونبدأ بتشويح الشوربه بالمستكه والجبهان بقليل من الزبده نضع الجبهان والمستكه وبعدين لما تسخن نضع الشوربه حتي تكون رائحته جميله

 ندهن البطه بالليمون والفلفل والملح ونضعها تحت الشوايه

 نضع الشوربه (جزء الارز على النار يغلى ثم نضع عليه الارز والملح حسب الرغبه ونتركه يستوي

 نقوم بغرف الارز ونزينه بالبطه وبجانبهم الملوخيه


ولاتنسوا يا اصدقائي  :: هناك دعوه لاترد للصائم فأغتنموا الفرصه وصوماً مقبولا وافطار شهياً وكل عام وانتم بخير يا اصدقائي