سر خلطة كنتاكي اللذيذة

خلطه كنتاكي

اصدقائي موضوع اليوم كلكم طلبتوه و عشان كده جيبالكم الموضوع السري متقوليش لاعدائك عليه الموضوع هو 
الطريقة السحرية التي حيرت اللملايين طريقة عمل فراخ كنتاكي اللذيذه و السر بسيط جدا لكن مفعولة فعال جدا  









كلنا عارفين كنتاكي و قصته هو كان واحد بدون عمل يجلس مع اخوته في منزل و كان اكبرهم و كانت امه و ابوه متوفيان فاضطر لعمل  الغذاء لاخوته فقام بابتكار الذ انواع الطرق التي يمكننا ان ناكل بها الفراخ في قرمشتها اللذيذه

المكونات 
دجاجة او افخاذ الدجاج (دجاجة بيضاء) 
ملعقة صغيرة قرفة 
ملعقة صغيرة شطه  
ملعقة صغيرة ملح 
ملعقة صغيرة فلفل اسود ناعم
2 كوب مياة مثلج 
2 كوب ماء فاتر 
كيس فيجيتار حار او بقسماط مطحون  او كورن فليكس مطحون 
معلقة صغيرة  نشأ 
2 ملعقة دقيق 
معلقة سكر 

الطريقة 

اولا طريقة  الفراخ
انا نحضر الدجاجه  او الافخاذ  يتم تقطيعها حسب الزوق العام 
يتم سلق الافخاذ فى ماء و نضع عليه  (القرفة-الشطه- الفلفل اسود- والملح)حسب المذاق 
يستمر السلق لمده ساعه حتي تنضج و تستوي جيدا
عندما تستوى الافخاذ يتم نشلها من الشوربه و نضعها فى 2 كوب مياه عاديه  
نقوم بنشلها من المياء وتحطيها فى 2 كوب من الماء المثلج 
يتم تحضير  الخلطة السحرية (الفيجيتار او البقسماط المطحون او الكورن فليكس + معلقة النشا  + 2 ملعقه الدقيق) ولما تنشلى الاوراك من الماء المثلج تضعيها فى الخلطة 
و بعد ذلك تضعيها مره اخري فى الماء المثلج 
ثم تضعيها مره اخري فى الخلطه 
بعد كدة يتم التحميرفى الزيت  ساخن جدا جدا 
وبالهنا و الشفاء
خلطه كنتاكي

اما بالنسبة الي ارز الريزو 
يتم حرق  السكر فى اناء على النار لابد ان يتم حرقه جيدا 
يتم وضع الارز بعد غسيله 
يتم تقليب الارز  مع السكر المحروق 
يتم وضع الارز في الشوربه الناتجه من  من الفرخة مع اضافه القرفة والشطه والفلفل الاسود  
نضع قليل من  الملح و ننتظر حتي يتشرب 
وبالف هنا و شفاء 
و بانتظار التعليقات