كبسة الدجاج اللذيذه


اصدقائي اناهرده الوصفه سحرية و لذيذه و اقتصادية و حتعجبك جدا جدا الوصفه دي للحبايب بس اعمليها اناهرده حتعجب كل اللي في البيت و حتدعيلي












كبسة  الارز و الدجاج

3 كوب ارز بسمتي
6 قطع فيليه دجاج
4 ملعقه كبيره سمن او زيت ذره
2 وحدة بصل جوانح
3 حبة كبيره طماطم مفرومة
2 ملعقه صلصة بيوريه
2 قرن فلفل اخضر
2 حبة ليمون
2 ورق لورو
8 حبة حبهان
2 عود قرفه
6 حبة قرنفل صحيح
10 حبة فلفل اسود
1 ملعقه كبيرة ملح
2 ملعقه صغيره بهرات الكبسة

الكبسه تعتبر من اشهي الاطباق الخليجيه و خاصه من السعودية و الكل يحبها و ارتبطه كثيرا بالخليج
و ابتكارنا اليوم ان تكون الكبسه سريعه بنفس المكونات اما كبسه دجاج او لحم
و ارز
الطريقه       
نضع الفلفل الاسود و القرنفل و الحبهان و ورق اللورو و القرفه
و نضع اليمون بعد عصره
ثم نضيف بهرات الكبسه هي خلطه من العطار  و نضبف الملح و الفلفل الاسود
ثم نفرم الفلفل الحار  و نضعه علي الخليط
ثم نبدا تجهيز الفراخ و نقطعه قطع متساويه
نحضر البصل و نحمره اولا حتي يتم تقطيع الدجاج
نبدا اولا بوضع الزيت لنحمر البصل  و ننتظر حتي يسخن
و نضيف عليه البصل بعد تقطيعه الي جوانح و يتم تقليبه حتي يذبل و يتحمر
نرجع الي الدجاج نقطعه علي شكل مكعبات متساوية حتي لا ياخذ وقت في التشويح
يتم اضافه الدجاج مع البصل و البهرات و يتقلبو تقليبا جيدا حتي يحمر لونهم
يتم تغطيه الدجاج 2 دقيقه بعد ذلك يتم اضافه الصلصه و الطماطم و الفلفل الاخضر
و نقلب كل الخلطه
نضيف 4 كوب مياه و نتركهم 5 دقائق حتي يغلي الدجاج بقوة
بعد ذلك نضيف الارز و نوزعه حتي يغمر في المياه مع الدجاج
و بعد ثواني يتم تسويه الارز و يرجي عدم خفض النار و اجعلي النار عاليه
حتي يغلي الارز
و نغطي و نخفض النار
و بعد ذلك نتركه حتي يستوي الارز مع الدجاج تماما و بالهنا و الشفا
تقدم مه بطاطس محمرة